Olen aina ollut superherkkä energioiden ja ihmisten välisten suhteiden aistija ja tulkitsija. Asioiden syvällinen pohdiskelu on ollut osa minua lapsesta saakka.

Tunnuslauseeni olisi teini-iästä lähtien voinut olla ”Puhuttaisko syvällisiä?” ja sana eksistenssikriisi kuului sanavarastooni jo tuolloin.

Silti oma herkkyyteni oli minulle vuosia pikemminkin ahdistuneisuutta aiheuttava rasite, kuin voimavara. Usein joko yksinkertaisesti koitin tukahduttaa herkkyyttäni ja empatiaani tai käytin niitä tiedostamattani siihen, että sopeutuisin erilaisiin kuvioihin, jotka eivät kuitenkaan olleet henkinen kotini.

Opinnoissa ja työurallani minun oli vaikeaa yhdistää lahjojani ja bisnesmaailman kuvioita toisiinsa. Kuljin uravalinnoissani todellisia intohimojani vastaan ja työskentelin parikymmentä vuotta liike-elämässä niin markkinoinnin kuin sisällöntuotannonkin parissa. Olen kiitollinen oppimastani ja onnistumisistani, mutta sisimmässäni olin turhautunut, kun sitä ”omaa juttua” ei vain tuntunut löytyvän.

Vilkku - kasvokuva

Nelikymppisenä otin lopulta pitkän aikalisän työmaailmasta pohtiakseni mistä kaikesta elämässäni on kyse.

Intohimoinen ihmisyyteen, viisausperinteisiin ja erilaisiin metodeihin tutustuminen toi minut lopulta siihen pisteeseen, jossa uskallan ja saan olla tosi itselleni omana kokonaisena itsenäni, niin hyvänä kuin huononakin päivänä.

Voin siis sanoa, että aidosta, syvästä yhteydestä itseeni ja toisiin tuli lopulta matkani eheyttävin asia. Iloitsen siitä, että olen löytänyt tarkoitukseni kirjoittajana, ajattelijana ja kanssakulkijana niille, joita syvemmän yhteyden luominen askarruttaa.

Rakastavilla valonkantajilla on ollut suuri merkitys sille, että olen löytänyt luovuuteni ja rohkeuteni toteuttaa itseäni juuri sillä tavalla, mikä minulle on tarkoituksenmukaista.

Suurella kiitollisuudella tuon tänä päivänä esille oivalluksiani siinä toivossa, että voin vuorostani rohkaista sinua, joka etsit syvempää yhteyttä itseesi ja maailmaan ympärilläsi.

Ihmisyyden tutkimusmatkailijana elän kysellen ja ihmetellen. En siis tarjoa valmiita vastauksia, vaan inspiraatiota ja kaikupohjaa omille oivalluksillesi.

Valoa matkallesi!

toivottaa Vilma